Különleges kezelések

Különleges fogorvosi kezelések

A fogászat során egyre több különleges fogorvosi kezelés áll rendelkezésre a fogvesztés vagy fogfájás ellen. Nagyon sokat fejlődött terület az utóbbi években, és egyre nagyobb igény van az esztétikai fogászatra (kozmetikai fogászat), melynek egyik fő pillére a fogfehérítés. A fogfehérítésnek létezik lámpás változata, de egyre népszerűbb a lézeres fogfehérítés. Az otthoni fogfehérítés egy kiegészítő módszer. A legkorszerűbb fogfehérítő különleges fogorvosi kezelés és eljárás a fogkímélő tartós fogfehérítés, melynek eredménye egy életre szól! A gyökérkezelt fogak fogfehérítése is napi rutin a fogorvosi rendelőben.

  • A rossz gyökértömés vagy félresikerült gyökérkezelés kijavításának egyik különleges fogorvosi kezelése és eszköze a depóforézis, vagyis elektrokémiai gyökérkezelés. Ezzel elkerülhető a foghúzás olyan esetekben, amikor a panoráma röntgenen vagy intraorális fogröntgenen már foggyulladás, fogtályog vagy foggyökér ciszta (cysta) látható.
  • A fogágybetegség (parodontitis) és ínygyulladás illetve a szájszag bizonyos eseteinek hatékony kezelése a lézeres ínykezelés. A tasakok (ínytasak) kezelésének egyik hatékony eszköze a fogászati lézer, mely a lézersebészet révén fájdalmatlan ínyműtétek, ínyplasztika és szájsebészeti beavatkozások elvégzését is lehetővé teszi.
  • A fogbeültetés vagy implantáció a szájsebészet és a fogpótlás készítésének közös területe. Ha nincs elegendő csontmennyiség, az állcsont kiegészíthető arcüreg – feltöltéssel vagy szinuszlift (sinus lift) révén, de csontpótlás szükséges a fogínysorvadás bizonyos eseteiben is.

Olvasson bővebben is a különleges fogorvosi kezelésekről weboldalunkon, vagy kérdezzen orvosainktól!

(Visited 3 314 times, 2 visits today)