Fogak iontoforézises fluorozása fogszuvasodás ellen

Fogak iontoforézises fluorozása

Nincs szuvas fog! Azonnal megszűnik a fogérzékenység, javul a tömések széli záródása!

Bizonyára Ön is látott már csúnyán rozsdás autót. Nos, a fogszuvasodás is hasonlít az autók rozsdásodására: eleinte csak kis felszíni eróziók, felmaródások képződnek, majd, ha nincs a felület kezelve, az átlyukadásig folytatódik a folyamat. Manapság az autók karosszériáját is évtizedes rozsdavédelmi garanciával készíti: az egész felületet iontoforézis útján egy védőréteggel vonják be.

A fogak védelmét a kémiailag hozzájuk kötődő fluor jelenti.

Míg a fogkrémek többsége tartalmaz fluort, ez a fogra kent fluor néhány perc után elveszti hatását, és ez idő alatt is csak csekély hatást fejt ki. A szuvasodás első fázisában a fogzománcban apró, szubmikroszkópikus tölcsérfelmaródások jönnek létre, melyek savas pH esetén nőnek, hatékony fluorozás alatt csökkennek.

A szuvasodás megelőzése a kezdeti, szemmel nem látható fázisban a leghatékonyabb!

A fluoros gélek és fogkrémek használatakor a zománcon túl nagy molekulák (CaF2) keletkeznek, melyek nem tudnak megtapadni. A mélyfluorizálásos módszer két fázisból áll:

  • Az első ecseteléskor SiF komplexet tartalmazó ásványi kovasav Mg++ és Cu++ ionokkal alkotott sóoldatával a zománcnak a kezdődő szuvasodás nyomán sérült részeit letisztítjuk, a zománctölcsérek megnyílnak az ép részek sérülése nélkül
  • A második lépésben erősen alkalikus CaOH2 szuszpenzióval a felszíni SiF komplexeket felaprítjuk, térhálós szerkezetű kovagél polimer keletkezik, mely hihetetlen erővel tapad a zománcon, kitölti a tölcsérfelmaródásokat és az ezekben képződő CaF2 kristályok méretét is olyan szinten tartja, hogy azok beférnek a pórusokba

A kocsonyás kovagél 1 éven át biztosítja, hogy pH4-es savas plakk esetén is bőséges fluortöbblet álljon rendelkezésre a remineralizációhoz.

A mélyfluorizáló oldat ugyanakkor a lekezelt fogfelületet nem rekeszti el a nyállal való érintkezéstől, így biztosítva, hogy a zománcot, mint egy akkumulátor újra és újra feltöltse a szájba kerülő fluoridokból ( pl. fogkrém ).

Ajánlott:

  • Káriesz megelőzés (gyerekeknél is!!!)
  • Fognyakérzékenység
  • Tömések széli záródásának védelme
  • Barázdazárás
fog zománcfelszíne kezelés előtt
fog zománcfelszíne kezelés után
A zománcfelszín kezelés előtt és után (1200x-os nagyítás)

Kérje ön is a fluorozást!

(Visited 1 239 times, 1 visits today)