A fogorvosi rendelő képekben

A fogorvosi rendelő képekben

A fogorvosi rendelő esetében, ami a könnyű megközelíthetőség szempontjából előny, az a tiszta légkör szempontjából hátrány lehet. A forgalmas, belvárosi elhelyezkedés a fogorvosi rendelő légkörének frissen tartását teszi problémássá. Ezt a problémát a processzor vezérelt automatikus központi légkondicionáló – levegőszűrő – légbefúvó rendszerrel hidaltuk át. Így mind a váróban, mind pedig a rendelőben állandóan por- és baktériummentes, tiszta levegő várja a pácienseket. A berendezés a friss levegőt automatikus program szerint, adott időközönként, a forgalmas utcától távoli, tiszta területről szívja be, megszűri, fertőtleníti, évszaktól függően melegíti (vagy hűti) és befújja. A fogorvosi rendelő helyiségei elhasználódott levegőjét elszívórendszer távolítja el. Így nem kell az utca felől szellőztetni és minden kedves páciensünket a járványoktól is óvhatjuk. A törésbiztos, fóliázott ablakok, a rendőrségi riasztó, az egész épületet behálózó videokamerás figyelő- és képrögzítő rendszer a páciensek és személyes tárgyaik biztonságát is szolgálják.

A fogorvosi rendelő várószobája

A várakozás idejére fontos a kellemes környezet, a nyugalom. Ezért szándékosan hiányzik a váróterem, ehelyett a fogorvosi rendelős várószobával várja a kezelésre érkezőket. A meghitt belső, a finom kelméjű berendezések, az illóolaj – illat, a halk zene és a lágy fények a nyugodt, feszültségmentes légkört segítik elő. A várakozás percei alatt fogyaszthat kávét, többféle teát, ásványvizet vagy mindig friss, helyben készült pattogatott kukoricát, mely nem hagy zavaró nyomot a fogakon, így nem befolyásolja a kezelést.

Ha valaki nem otthonról jön és helyben szeretne fogat mosni kezelés előtt, annak a várószobából nyíló mosdóhelyiségekben lehetősége nyílik erre is. Ha csak egy kellemes olvasmányra vágyik, vagy az egyes kezelések részletei érdeklik, akkor a fogorvosi rendelő mindenki számára biztosít kedvére való olvasnivalót. A várószobában töltik ki új pácienseink az anamnézis – ívet, melyben egészségi állapotukra és személyes adataikra vonatkozó tesztet töltenek ki.

A fogorvosi rendelő

A fogorvosi rendelő összes berendezése az EU jövőben életbe lépő rendelkezéseit előre is kimerítően teljesíti. Az első találkozás alkalmával készülnek digitális fényképek, melyek a számítógépes kórlaphoz csatolva bármikor felhasználhatóak az időközben esetleg megváltozott fogazat eredetijének visszaállítására, vagy pl. számítógépes szimulációra. Ezen utóbbi segítségével bárki előre megtekintheti, hogy arcának összképe hogyan változik meg egy esetleges pótlás vagy tömés, stb. elkészítésével. Így bárki kiválaszthatja a neki legjobban tetsző fogformát, fogszínt, egyedi kívánságokat fogalmazhat meg egy pótlással, kozmetikai korrekcióval kapcsolatban és nem utolsósorban nem éri meglepetésként az elkészült pótlás által kialakult változás.

A fogszín korrekt meghatározásához 5500K színhőmérsékletű, temperált műtőfény áll rendelkezésre, mely a páciens teljes felsőtestét és a munkaterületet 100% egyenletességgel világítja meg. Ha valaki külön nem tiltakozik ellene, a kezelések fektetett testhelyzetben történnek, így az orvos szeme a kezelt területhez sokkal közelebb van. A pontos munkát a száloptikás, világító eszközök és a nagy  teljesítményű elszívók biztosítják.

A korszerű és halk eszközök hangját a zene tompítja. A zenét a páciens kívánság szerint drótnélküli fejhallgatóval is hallgathatja. A stresszt nemcsak ez csökkentheti, hanem ezirányú igény esetén a készülékbe bevezetett kéjgáz is. Az illatos, friss levegő, a bársonyos tapintású szék, a barátságos, meleg színek, a legkorszerűbb érzéstelenítőszerek és az orvosi relaxációs zene a kezelés idejének érzetét nagyon lerövidítik. Így a fogorvosi rendelőben töltött idő egy kellemes emlék marad…

(Visited 7 673 times, 3 visits today)