Lézerkezelés

Lézerkezelés

A harmadik évezred technológiáját hozzuk el kedves pácienseinknek a lézerkezelésekkel.

Mellékhatása nincs, korrekt alkalmazás mellett teljesen veszélytelen! Előnye: azonnali hatás!

Lézerkezelés lágy lézerrelSoftlaser (lágylézer) lézerkezelés:

Az eddig ilyen esetekben alkalmazott gyógyszereket kiegészíti, sőt, az esetek túlnyomó többségében helyettesíti, úgyhogy lézerkezeléssel a szervezet megkímélhető a felesleges gyógyszerszedéstől. Fájdalmat nem okoz, sőt, a legtöbb esetben az első kezelés után már azonnal enyhülés, javulás érezhető! A kezelések az érintett terület, szerv besugárzásából állnak, melyet legtöbbször 1-4 alkalommal (vagy pedig ahányszor szükséges) 2-3 percig végzünk.

  • Gyulladásos megbetegedésekben, ínyduzzanatokban, fájdalmas csomók esetén
  • Fekélyekre, fogpótlások okozta ínysebekre
  • A nyelv sérülései, fájdalmas, gyulladásos fekélyei, elváltozásai esetén
  • Steril arcüreggyulladásban, reumás fájdalmakban
  • Minden ízületi gyulladásban, izomgörcsökben

Hardlaser (sebészi lézer) lézerkezelés:

  • Gyökérkezelés során gyökércsatorna csíramentesítése
  • Ínyműtétek
  • Fogágybetegségek, ínygyulladás kezelése
  • Fogfehérítés
  • Plasztikai műtétek

Fogágybetegség lézerkezelése

A fogágygyulladás legjellemzőbb tünetei között említhetjük a fogmosáskor fellépő fogínyvérzést, a kellemetlen szájszagot, valamint a lilás-vörös színű, duzzadt fogínyt. Előrehaladott fázisban a fogak is kisebb vagy nagyobb mértékben már mozgathatóvá válnak. Az általunk javasolt első lépés ebben az esetben is az ultrahangos fogkőeltávolítás és porfújós polírozás kettőse, hogy az ínyt minél hamarabb annyi kórokozótól szabadítsuk meg, amennyitől csak lehetséges.

Fogágy kezelésének további lépései – még a lézerkezelés előtt

A további kezeléseket fogágypusztulás mértéke határozza meg, illetve az, hogy az adott esetben mely kezelések kombinációja lesz a leghatékonyabb. Az alapos ultrahangos fogkő eltávolítással párhuzamosan, elkezdhető a fogínytasakokat kézi kürettálása, a rossz koronák, tömések eltávolítása.

A fogászati lézerkezelés

A mély fogínytasakok további terápiás eszköze a nagyteljesítményű lézer. A lézersugár elpusztítja a tasakok legmélyén megbújó baktériumokat, elpárologtatja a gyulladt szöveteket, és biostimuláló hatása folytán a csontsejtek szintjén a felépítő folyamatok felé, igyekszik vissza billenteni a megbomlott egyensúlyt.

Milyen hatást fejt ki a lézer a fogínytasakokban?

A lézersugarat a vékony, flexibilis szál segítségével eljuttathatjuk a fogínytasakok legmélyére, illetve minden pontjára. A lézersugár elpusztítja a mélyen megbúvó baktériumokat, elpárologtatja a beteg szöveteket illetve biostimuláló hatása van. Az így kitisztított tasakban megszűnik a gyulladás, ezáltal lehetővé válik feszes íny kialakulása a fog körül. A gyulladás megszűnése a csontot bontó agresszív, szövetkárosító gyulladásos termékek csökkenéséhez vezet. Az addig elpusztult csontszövet nem épül újra, a megmaradt szövet azonban regenerálódik, a fogak, a kezelések eredményeként hosszú távon megőrizhetőek.

Fogkő eltávolítás, lézeres ínykezelés, gyógyult íny

Hányszor szükséges lézerkezelés elvégzése

A megfelelő hatás elérése érdekében a lézeres kezeléseket minimum 2-3 alkalommal érdemes megismételni heti rendszerességgel, majd később féléves ciklusonként ismétlő kezelés ajánlott. Ne felejtsük el, a lézeres kezeléseket minden esetben megelőzi a hagyományos szájhigiéniai protokoll.

(Visited 1 832 times, 1 visits today)