Elektrokémiai gyökérkezelés

Elektrokémiai gyökérkezelés

Bizonyára sokan tapasztalták már, hogy a gyökérkezelések nem minden esetben sikerülnek, gyakran a fogorvos a fog kihúzására kényszerül, mert a gyökércsatornák nagyon görbék, szűkek stb. Ezenkívül az esetlegesen elkezdett gyökérkezelés is gyakran fájdalmas, sok kellemetlen élményt szerezve a páciensnek.

Miért is különleges az elektrokémiai gyökérkezelés?

Az első gyökérkezelési eljárás, mely elméletben és gyakorlatban is a csatornarendszer 100%-át érintő terápiát nyújt, tökéletes zárással.

A gyökértömő anyag: réz-kálcium-hidroxid. Fertőtlenítő hatása százszorosa a hagyományos gyökértömő anyagénak, a kálcium-hidroxidnak. A Cu++ (réz) ionoknak a szervezetben is fontos élettani szerepük van a fertőzésekkel szembeni válaszreakciókban. Ezt a fontos felfedezést hasznosítja ez a forradalmian új gyökérkezelés eljárása.

Rézallergia nem ismeretes! Kivitelezés: Három ülésben 5 – 15 perc alatt tökéletes lezárást és sterilitást érhetünk el. A pozitív testelektródot (anód drótvégződés) az alsó nyálkahártyához érintjük, a negatív tűelektródot (katód) a kezelendő fog rézkalcium-hidroxiddal töltött gyökércsatornájába merül. A gyökértömés mindig tökéletes. A gyökércsatornák Fájdalmatlan lezárása a biofizika, kémia és elektrokémia törvényei alapján molekuláris pontosságú, mindig egyformán tökéletes, megbízható, standard. Még a kisméretű, hagyományos módszerekkel teljesen elérhetetlen oldalcsatornákat is (ld. a képen) mindig lezárja.

Elektrokémiai gyökérkezelés 1
Elektrokémiai gyökérkezelés 2
Elektrokémiai gyökérkezelés 3

A gyökérkezelés ezen módszerével a gyógyszerrel töltött gyökerekben elektrokémiai vándoroltatással molekulányi pontossággal lezárjuk a fogat a baktériumok elől.

(Visited 1 352 times, 2 visits today)